De corona crisis heeft voor een heftige impact op alle werksectors gezorgd, al dan niet in verschillende mate per sector. Dit heeft ervoor gezorgd dat de meeste bedrijven veel lijden door het grote verlies aan werkgelegenheid, waartoe ze vaak naar gedwongen werden. Een bepaalde sector die de afgelopen periode het hardst heeft gewerkt is de zorg en welzijn sector.

Hoewel we er ook van bewust zijn dat elke sector op dit moment aandacht nodig heeft, is het ook goed om even stil te staan bij een groep die in een zware periode alsnog recht op weet te staan. Wij geven in dit blog meer informatie over deze sector en wat je kunt doen als organisatie, bedrijf of stichting die zich bevindt in de zorg en welzijn.

De zorgsector in de corona crisis

Toen de eerste COVID-19 cases naar Nederland kwamen, oefende dat een groot beroep op zowel de personele als de financiƫle capaciteit van alle zorginstellingen. Hoewel de zorg er voorbereid op was, kwam er ook veel nieuwe zaken erbij kijken, wat veel flexibiliteit vereiste. Er was zo snel mogelijk gerelateerde maatregelen ingesteld voor het personeel, zodat zij goed hun werk konden uitvoeren, zonder dat ze het gevoel kregen dat ze er alleen voor stonden. Ondanks deze maatregelen was het altijd nog zeer lastig om het hoofd koel te houden. Het was toen pas dat mensen die niet in de zorg werken gingen beseffen hoe zwaar het leven was als een medewerker in zorg en welzijn.

De zorgsector na de corona crisis

Niet alleen de sector zelf en het algemene publiek heeft veel geleerd van deze periode. Een voorbeeld hiervan is dat samenwerkingen essentieel zijn tot het oplossen van zorgproblemen. Er is nu dus ook een roep om dat veel te blijven doen. Organisaties, bedrijven en stichtingen werkzaam in deze sector moeten er dus van bewust zijn dat ze er niet alleen voor staan. Er zijn namelijk genoeg organisaties die zich inzetten om het beleid van dergelijke bedrijven te ondersteunen.

Ben je op zoek naar advies en bevind je in deze sector? Overweeg dan om een adviesbureau zorg en welzijn in te schakelen. Kijk op Goed Geschud voor meer informatie