De afkorting GZ bij GZ-psycholoog staat voor gezondheidszorg. Een GZ-psycholoog is iemand die inzetbaar is als generalist, deze persoon heeft een grote kennis over de GGZ. Het is een baan waarvoor je een universitaire studie psychologie voor nodig hebt. Niet iedereen kan dit werk dus zomaar doen.

Wat doet een GZ-psycholoog?

Een GZ- psycholoog is er om mensen met psychische stoornissen te behandelen. Als mensen problemen hebben in de levenssfeer en ook psychische aspecten hebben die samengaan met lichamelijke ziektes kan een psycholoog hulp bieden. Als GZ-psycholoog zul je één op één contact hebben met deze patiënten en je zult ze diagnoses toekennen en behandelen. Het behandelen van mensen met psychische sociale problemen en ook andere stoornissen vergt een grote hoeveelheid geduld en begrip voor deze mensen. Je zult werken met mensen die moeilijk zijn in de omgang en hulp nodig hebben maar dit soms zelf niet inzien. Het werk van een GZ-psycholoog is veel dingen, maar zeker niet gemakkelijk. Echter is het voor veel mensen wel erg dankbaar werk. Met jou werk als GZ-psycholoog kun jij een verschil maken in een grote hoeveelheid mensen levens. De mensen zullen je in het moment zelf niet altijd even dankbaar zijn, maar jij weet dat je het doet voor de patiënt zijn eigen bestwil.

Waar kun je werken als GZ-psycholoog?

Tegenwoordig kun je bijna alles wel op internet vinden als je het maar juist op zoekt. Dit is ook het geval met een vacature GZ psycholoog. De vacatures zijn op verschillende sites op een rijtje gezet zodat jij kunt kiezen wat het beste bij je past. Het werk dat je er zal doen zal waarschijnlijk op de meeste plekken erg overeen komen. Wel kunnen er verschillen zijn in bijvoorbeeld je werkomgeving en het loon dat je zult krijgen. Wat voor jou het meest voordelig en fijn is, is afhankelijk van je huidige situatie.