Als student heb je al genoeg kosten die je moet betalen met vaak weinig loongeld. Denk daarbij aan kamerhuur, collegegeld, telefoonabonnement, overige studiekosten zoals boeken en nog veel meer. Daarbij komt ook nog een zorgverzekering om de hoek kijken die ook niet bepaald goedkoop zijn. Het is moeilijk om alle kosten te kunnen betalen en daarnaast is sparen vaak een onmogelijke taak.

Beslis welke basisverzekering goed is voor jou

Bij het kiezen van een basisverzekering uit de vier basisverzekeringen, moet je voor jezelf nagaan wat het meeste geschikt is voor jou. Vaak kiezen studenten voor de naturapolis die overigens het goedkoopst is. Wel heeft deze een nadeel dat de zorg niet bij elke zorgverlener wordt vergoed. Je kan van tevoren al checken of de zorgverleners die jij verwacht nodig te hebben, wordt vergoed door de naturapolis bij jouw zorgverzekeraar. Bekijk daarnaast goed de premie na van de basisverzekering bij jouw zorgverzekeraar. Deze kunnen nogal verschillen tussen de zorgverzekeraars, maar zijn toch erg van belang in het zoeken naar een juiste zorgverlener. Vergelijk daarom goed de opties die er zijn.

Studentenzorgverzekering

Je kan er als student ook voor kiezen om een studenten zorgverzekering te kiezen. Deze is speciaal gericht op de wensen en behoeften van studenten met daarbij ook special dekkingen zoals anticonceptie of sportblessures. Ook zijn deze verzekeringen vaak goedkoper. Nadeel is hierbij dat net als de naturapolis je zorgverzekeraar niet alle zorgdienstverleners gaat vergoeden en je dus een extra aanvullend pakket moet kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld veel of speciale zorg nodig hebt als student is het handig om te kiezen voor een gewone zorgverzekering om er zeker van te zijn dat jouw zorgverzekeraar jouw zorg gaat vergoeden. Wil je geen studentenzorgverzekering en geen normale zorgverzekering, dan kan je altijd nog proberen korting op onder ander je premie te krijgen via een collectieve verzekering. Zo geven zij korting op bijvoorbeeld leden van sportclubs of patiƫntenverenigingen. Door je zorgverzekering te vergelijken met anderen, kan je een geschikte vinden die op jouw wensen en behoeften aansluit.

Aanvullende zorgverzekering?

Vaak hebben studenten aan een basisverzekering al genoeg omdat ze normaliter gezond en fit zijn. Wanneer dit niet het geval is moet je nadenken om een aanvullende zorgverzekering. Ga je vaker naar de tandarts als gemiddeld of heb je speciale medicijnen nodig, dan is het handig om deze aan te schaven. Ook speciale hulp kan worden vergoed door een aanvullende verzekering. Door alle stappen langs te gaan, kies jij de beste zorgverzekering en weet je zeker dat je goed zit de volgende keer dat je een been breekt.