Als je voor de spiegel staat en je gebit eens goed bekijkt, zie je dan dat je tanden niet zo mooi wit zijn als je zou wensen? Dan kan dat verschillende oorzaken hebben maar je kunt er wel wat aan doen. Gele tanden verhelpen kan op verschillende manieren, zowel chemisch als op meer natuurlijke wijze.

Waardoor worden gele tanden veroorzaakt?

Witte tanden is natuurlijk het fijnste om te hebben. Dit oogt mooi en het geeft je gebit een gezonde look. Dat wil niet zeggen dat gele tanden niet gezond kunnen zijn maar het kijkt gewoon minder fraai. De oorzaken van gele tanden kunnen in je gestel zitten, maar ook je leeftijd kan ermee te maken hebben en dat wat je eet en drinkt zijn van invloed. Als je daar op let, dan is de kans dat je tanden steeds geler worden meteen een stuk minder groot.

Kies voor natuurlijke verzorgingsproducten

Wil je je tanden nu toch graag een paar tinten witter krijgen? Dan kun je dat doen met behulp van diverse biologische producten. Groot voordeel hiervan is dat deze niet schadelijk zijn voor je gebit en algemene gezondheid en dat je de producten zelf kunt gebruiken. Bepaalde natuurlijke stoffen zoals bijvoorbeeld kokosolie en koolstof zorgen ervoor dat je tanden witter worden.

Zorg voor een goed gehydrateerde mond

Je kunt daarom producten kopen zoals tandpasta en mondwater die deze bestanddelen bevatten waardoor je, bij regelmatig gebruik, je tanden witter maakt. Deze middelen hebben als voordeel dat ze natuurlijke ingrediënten bevatten, dus niet schadelijk zijn en zorgen tegelijkertijd voor een frisse adem en gezond gebit. Bovendien maak je meer speeksel aan in je mond waardoor je tanden gezond blijven en je mond vrij van schadelijke bacteriën is.

Poetsen, spoelen of kauwgom gebruiken

Tandenpoetsen moet je toch dagelijks doen dus dan kun je daar net zo goed een goede tandpasta voor gebruiken. Veel mensen spoelen sowieso graag na het poetsen dus dat kan je dan met speciaal mondwater voor witte tanden doen. Net even niet in de gelegenheid om te poetsen of te spoelen? Dan kun je kiezen voor kauwgom met xylitol. Door hierop te kauwen maak je meer speeksel aan, worden je tanden witter en heb je een frisse smaak in je mond. Houd er wel rekening mee dat je tanden nooit witter kunnen worden dan ze ooit waren. Dit effect kun je wel bereiken met chemisch bleken maar dat is niet altijd even veilig noch gezond.