De eerste reden waarom het verstandig is om een cursus wmo consulent te volgen bij Stimulansz zijn de arbeidskansen. Er is erg veel vraag naar wmo consulenten, dus de kans dat je een baan vindt is erg groot. Veel gemeenten zijn hard op zoek naar nieuwe consulenten. Ook wanneer je niet direct als wmo consulent aan de slag gaat vergroot het volgen van de cursus je arbeidskansen. Veel bedrijven en instanties hebben te maken met wmo, dus met deze cursus heb je altijd een streepje voor. Het volgen van deze cursus is dus hoe dan ook een goede boost voor je cv.

De maatschappij helpen

De tweede reden waarom je een cursus wmo moet volgen is om de maatschappij te helpen. In de wmo staat de zorgbehoevende en het helpen daarvan centraal. Je werkt met de zwakkere mensen uit de samenleving die erg veel behoefte hebben aan jouw hulp. Er is in deze functie ook veel mogelijk en je levert echt maatwerk. Ook ben je veel in overleg met de aanvrager, dit is een zeer belangrijk onderdeel van je functie. Het doel hiervan is om een passende oplossing te vinden voor degene die hulp nodig heeft. Het is dus zeer dankbaar werk.

Afwisselende werkzaamheden

De derde reden waarom je een wmo cursus moet volgen zijn de afwisselende werkzaamheden. Saaie werkdagen behoren tot het verleden wanneer je aan de slag gaat als wmo consulent. Elke dag is anders. Er is veel afwisseling en uitdaging in het werk en je hebt veel contact met collega’s en externe partijen. Geen elke werkdag is hetzelfde, want elke case waar je aan werkt is anders. Je komt elke dag andere mensen met andere problemen tegen. En iedereen heeft een andere oplossing nodig. Je zult je dus zeker niet meer vervelen.