Neurologische fysiotherapie is een specialisme binnen de branche van de fysiotherapie maar dan gefocussed op een specifiek doel. Met neurologische fysiotherapie wordt er gefocust op het begeleiden van patiënten met een aandoening aan de hersenen, het zenuwstelsel en het ruggenmerg. Deze aandoening kun je hebben sinds je geboorte maar ook later in je leven kun je het krijgen. Binnen het FysioEffect team hebben ze de juiste kennis en specialismen in huis om de beste zorg aan te bieden.

Wat is een Neurologische aandoening?

Neurologische aandoeningen zijn problemen aan je zenuwstelsel. Je zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, zenuwen en het ruggenmerg. Wanneer je een neurologische aandoening hebt, kun je last hebben van verschillende ziekteverschijnselen. De klachten zijn heel verschillend, dit ligt  aan de plaats waar je zenuwstelsel is beschadigd. De ziekteverschijnselen zijn niet de enige klachten die je kunt krijgen, je kunt namelijk ook problemen krijgen op het vlak van voelen, denken en handelen.

Een neurologische aandoening is niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor je naasten. De handelingen die je eerst in het dagelijkse leven allemaal zelf deed zoals: aankleden, koken of boodschappen doen kosten veel meer energie en zijn soms zelfs niet meer mogelijk. Daarom is het voor je naasten dus soms ook moeilijk om hier voorlopig mee te leren leven, zij zullen een lange tijd meer moeten doen en je bij zoveel mogelijk dingen proberen te helpen.

Wanneer neurorevalidatie bij de fysiotherapeut?

Neurorevalidatie is een gezamenlijke behandelmethode van verschillende specialismen, waaronder vaak fysiotherapie. FysioEffect verzorgt fysiotherapie voor mensen met een neurologische aandoening. Het gaat hierbij vaak om niet-aangeboren hersenletsel. Het doel van neurorevalidatie bij de fysiotherapeut is om je motoriek te trainen. Zo zorg je ervoor dat je in het dagelijks leven zo veel mogelijk weer zelfstandig kunt zijn.

Ken jij iemand die neurologische fysiotherapie kan gebruiken, of misschien wel voor je zelf?, bij FysioEffect helpen ze je graag verder.