Dat scheiden heel zwaar is, dat hoeven we natuurlijk niemand te vertellen. Of je nu samen besluit om te scheiden, of dat de breuk van één kant, zwaar is het altijd voor beide partijen en de omgeving. De toekomst is onzeker op het moment dat besloten wordt dat scheiden de enige oplossing voor de echtelijke problemen.

Maar waar veel mensen wel inzien dat scheiden heel zwaar kan zijn op emotioneel vlak, zien maar weinig mensen echt in dat scheiden ook nog eens heel veel andere moeilijke keuzes met zich meebrengt. Wat doe je bijvoorbeeld met het huis, het spaargeld of mogelijke beleggingen? Het is natuurlijk ook niet zo gek dat je nog niet echt nadenkt over dergelijke problemen nu je in een emotioneel turbulente fase van je leven zit. 

Juist daarom komen er toch wel veel problemen voor rondom scheiden. Om dit te voorkomen kan het inschakelen van een mediator, bij bijvoorbeeld De ScheidingsMediator, een hele goede oplossing bieden. Maar wat doet een mediator nu eigenlijk precies? Hier leggen we het even kort voor je uit.

De rol van een mediator

De naam van mediator zegt het al een beetje, de mediator zit midden tussen jullie. De mediator is dus een onafhankelijke persoon die jullie moeilijke periode een beetje te sturen. Dat betekent niet dat de mediator de beslissingen voor je maakt, maar dat zij probeert vooruit te kijken, waar jij misschien in zak en as in het ‘nu’ verkeerd. 

Waarom is dit belangrijk. Nou, veel mensen maken tijdens het scheidingsproces overhaaste en emotionele beslissingen waarvan men later spijt heeft. De consequenties van deze beslissingen zijn dus niet goed doordacht. Omdat de mediator afstand kan nemen van persoonlijke belangen en de emoties is deze persoon wel in staat om een gedegen voorstel voor te leggen. De mediator is er dan ook om je van een nieuw perspectief te voorzien.